top of page

Vår historia

Studio Strössel är den första platsen MedskapandebyrånÁvki har utvecklat tillsammans med föreningar, företag och Gällivare kommun. 

Namnet anspelar dels på det tillbehör som färgsprakande strössel är, sprider både smak, färger och festlighet. Men det anspelar också på namnet Agda Rössel, världens första kvinnliga FN- ambassadör. Agda föddes i en banvaktarstuga efter Malmbanan någon mil söder om Gällivare och hade sin skolgång i Gällivare upp till realskolan, innan hon for ut i världen. Skolgången uppmuntrades av lärare som såg hennes kapacitet, vilja och talang. Vi vill hedra henne och följa hennes exempel vad som gäller att utforska människors möjligheter till kreativt skapande.

Behoven bakom Studio Strössel är många, bland annat att skapa gemensamma mötesplatser, lyfta det kulturella, ge utrymme och inspirera till mer kreativitet och skapande, ge möjligheter till ett bredare fritids- och yrkesliv samt skapa fler centrumnära aktiviteter.

Kulturfrämjarna i Gällivare Ekonomisk förening bildades den 22 april 2022 och ansvarar för driften av Studio Strössel. Styrelsen är en härlig mix människor med djup kompetens och bred erfarenhet samt med olika åldrar, kön och ursprung. Tillsammans arbetar de för att främja Gällivares kulturliv.

IMG_1867.jpg

Styrelsen

Ordförande Bernt Wennström, pensionerad utvecklingsstrateg och tangodansare

Vice Ordförande Serkan Günes, prisbelönt fotograf och jazz- och blueskille

Kassör Lisette Singström, verksamhetsutvecklare och hobbykreatör

Sekreterare Petra Åhl, platsutvecklare och äventyrslysten multikreatör

Ledamot Pernilla Fagerlönn, kulturskolelärare och ljudskapare

Ledamot Cora Karlsson, platsutvecklare och driven ordskapare

Ledamot Anna Krigsman, verksamhetsledare och flink med virknålen

bottom of page